This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

Tips & tricks voor nieuwe schoenen kopen

Tips & tricks voor nieuwe schoenen kopen

Wanneer je nieuwe schoenen koopt, wil je hier écht plezier uithalen en niet dat ze achterin je kast eindigen. Hoe doe je dat?

Nieuwe schoenen kopen, heerlijk! Maar je wil graag de juiste keuze maken en niet opgescheept komen te zitten met schoenen die niet achterin je kast eindigen als wel héél prijzige stofvangers. Nee, als je schoenen koopt wil je een paar waar je écht gelukkig mee bent, dat je regelmatig aantrekt en waar je je lekker in voelt.

Ken je voet

Je voeten kennen betekent niet alleen je maat kennen (wat ook absoluut ontzettend belangrijk is!), maar ook weten of je brede of smalle voeten hebt, en waar je vaak drukpunten hebt in je schoenen die klachten veroorzaken. Je voeten kunnen in de loop der jaren veranderen. Door een zwangerschap, bijvoorbeeld, gaan je voeten platter staan. De maat wil ook nog wel eens verschillen per merk. Wees dus niet bang om verschillende maten te proberen om te kijken wat jou het beste bevalt.

Stel ze op de proef

Bij sale-items zijn we nog sneller geneigd om onszelf over te laten halen. Een sale is leuk om extra in te kopen, maar we gaan daardoor ook sneller over op impulsieve aankopen. Dan is het goed om je af te vragen: vind je ze zo leuk dat je er ook de volle prijs voor had betaald? Is het antwoord nee, misschien moet je je achter je oor krabben of je het het dan wel waard vindt. Tenslotte, als je ze niet leuk genoeg vindt om de volle prijs voor te betalen, vind je ze dan wel leuk genoeg om regelmatig aan te trekken? Is het je het helemaal waard, dan moet je er absoluut voor gaan! Je weet nooit hoelang een sale duurt.

Let op de details

Hoe moeilijk het soms ook lijkt, wees kritisch tijdens het passen. Is het iets wat je veel gaat dragen. Zijn er bepaalde aspecten aan de schoenen die je minder aanstaan en storen die je echt, of kun je je eroverheen zetten? Voelt het bij het passen al niet 100% lekker, dan wordt dat niet beter als ze bij je thuis staan. Lekker laten gaan, dus!

Kwaliteit boven kwantiteit

Schoenen van een paar tientjes kunnen een paar maanden leuk zijn, maar daarna begin je te merken dat het stiksel loslaat, dat ze niet echt lekker meer lopen of dat het materiaal begint te slijten. Investeren in een duurzamer paar laarzen is op de lange termijn goedkoper dan elke keer nieuwe schoenen kopen en schoenen van hoge kwaliteit blijken vaak een stuk comfortabeler en blijven ondersteunen naarmate de jaren passeren. Bovendien is leer een ontzettend duurzaam materiaal dat erg goed ademt.

Het beste bij Bootstock

Wij vinden het maken van laarzen die lang meegaan en waar jij je helemaal lekker in voelt ontzettend belangrijk. Daarom hebben we verschillende modellen, zodat er voor iedereen wat bij zit! Kijk gerust eens rond in onze collectie.