This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

Een duurzame garderobe bouwen met Bootstock

Een duurzame garderobe bouwen met Bootstock

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, met name in de mode-industrie. We leggen je uit hoe jij een duurzame garderobe kunt bouwen, én hoe Bootstock een onderdeel van die garderobe kan zijn!
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, met name in de modewereld. Belangrijker dan ooit vindt de consument het dat producten eerlijk geproduceerd worden, met het minste impact op onze aarde en natuur. Veel mensen willen graag duurzamer, maar weten niet hoe. We leggen je uit hoe jij een duurzame garderobe kunt bouwen, én hoe Bootstock een onderdeel van die garderobe kan zijn!

Kopen en verzorgen

Niet alleen duurzaam kopen maakt een impact, ook het verzorgen van onze kleding en schoenen is minstens zo belangrijk. Door onze producten mooi te houden zorgen we dat ze langer meegaan, waardoor herconsumptie minder snel nodig is. Leer kan met het juiste onderhoud ontzettend lang meegaan terwijl het in fantastische conditie blijft. Met deze tips verzorg jij je laarzen bijvoorbeeld optimaal.

Kwaliteit boven kwantiteit

Goede items zijn de investering waard én blijken vaak uiteindelijk goedkoper op de lange termijn. Natuurlijk, duurzame kleding en schoenen kosten vaak meer, maar dit is omdat deze eerlijker geproduceerd zijn en gemaakt zijn met de gedachte dat ze lang meegaan. Daarom kan het beter zijn om te kijken naar de ‘cost per wear’ – hoeveel kost het je per keer dragen om het kledingstuk te houden? Vaak kom je dan veel goedkoper uit dan bij fast fashion, waarbij kleding al snelt begint te pillen en van schoenen de zool loslaat of het stiksel doorslijt.

Tijdloos gaat mee

Het is leuk om mee te gaan met trends, maar ze blijven steeds korter rondplakken, waardoor je al snel schoenen of kleding in de kast hebt waar niks mee gedaan wordt omdat het uit de mode is. Omdat trends steeds korter duren (tegenwoordig spreken we zelfs van het begrip ‘microtrends’), kun je beter investeren in tijdloze items die de tand des tijds doorstaan. Dit betekent goede basics, maar ook items waar je zo verliefd op bent dat je weet dat je er nog jaren en jaren plezier van zult hebben. Twijfel je over een aankoop? Slaap er dan even een nachtje over. Ben je het alweer vergeten, of blijf je er maar aan denken? Daar is je antwoord.

Geef het nog een kans

Ben je onverhoopt toch uitgekeken op een item? Kan gebeuren, natuurlijk! Maar dit betekent absoluut niet dat het item in de prullenbak hoeft te eindigen. Zo heb je meerdere opties om het een tweede leven te geven:

  • Geef het aan iemand in je omgeving. Je dochter, je zus, je moeder, je nichtje… Er zit vast iemand tussen die net zo gek is op het item als jij, en het geeft je direct een speciaal verhaal.
  • Doneer het. Aan de inbrengwinkel, de kledingcontainer of het Rode Kruis. Zo draag je je steentje bij aan mensen die het minder goed hebben.
  • Pimp het. Uitgekeken op een kledingstuk, bijvoorbeeld omdat je vindt dat de kleur je niet staat? Kijk eens wat je zelf kunt ondernemen aan DIY-projecten om het item weer naar jouw wens te maken. Verf het, beplak het met steentjes. Heeft het iets meer werk nodig? Breng je schoenen naar de schoenmaker of je kledingstuk naar een naaiatelier en vraag eens wat zij voor je kunnen betekenen.