This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

Zo onderhoud je je Bootstock laarzen!

Zo onderhoud je je Bootstock laarzen!

Door te investeren in een goed paar laarzen en deze met enige zorg te onderhouden, investeer je in schoenen die jarenlang meegaan. Met deze simpele stappen houd je jouw leren Bootstock laarzen zolang mogelijk goed en mooi.

Leren laarzen zijn, kort samengevat, een investering in de toekomst. Maar ook in je eigen kledingkast. Door te investeren in een goed paar laarzen en deze met enige zorg te onderhouden, investeer je in schoenen die jarenlang meegaan. Doordat het leer zich aan gaat passen aan de vorm van de voet, krijg je schoenen die jou perfect passen. Maar daarvoor moet je ook wat teruggeven. Met deze simpele stappen houd je jouw leren Bootstock laarzen zolang mogelijk goed en mooi.

Verzorgen van buiten

Het verzorgen van de laarzen begint al bij aankoop. De schoenen komen namelijk onbeschermd bij jou thuis aan. Leer is van zichzelf heel duurzaam, maar met een goed beschermingsmiddel zoals leervet of Protector voorkom je dat vuil en water door kan dringen in het materiaal. Bij sneeuw of gladheid kan het beter zijn om je dierbare schoenen links te laten liggen. Strooizout is agressief voor het materiaal van de schoenen en zeker in combinatie met water en vuil kan dit vlekken veroorzaken waar je liever voor bedankt. Verder is het goed om het leer regelmatig te verzorgen om te voorkomen dat het uitdroogt. Dit doe je met een conditioner of schoenpoets en een zachte doek. Masseer het in, laat het drogen en poets de laarzen een laatste keer op met een zachte doek.

Bewaren

Het goed opbergen van je laarzen is belangrijk om te zorgen dat ze hun vorm mooi vasthouden. Hiervoor zijn laarzenspanners heel geschikt, maar ook opgepropt papier of doeken werken prima om de schoenen correct te bewaren.

Reinigen

Door de laarzen zo nu en dan een goede poetsbeurt te geven zorg je dat de kleur mooi blijft en voorkom je dat vuil de vezels beschadigen. Hoe vaak je dit doet hangt natuurlijk erg af van hoe vaak je de laarzen draagt.

Verzorgen van binnen

Leer ademt uitzonderlijk goed en is heel geschikt voor het afvoeren van vocht en warmte. Toch kan het zijn dat na lange tijd dragen je schoenen geurtjes gaan vasthouden. Hier zijn speciale sprays voor, maar ook theezakjes, kattenbakvulling of koffiepads schijnen hier uitermate goed voor te werken! Al deze middelen hebben als kenmerk dat ze goed absorberen en neutraliseren. Zeker het proberen waard, dus!

Dagelijks onderhoud

Ook op dagelijkse basis is het goed om wat aandacht te besteden aan je laarzen. Dit betekent niet dat je elke dag moet gaan staan boenen. Kom je thuis, trek je je schoenen uit en zie je dat ze vies zijn? Haal er dan even snel een zachte borstel overheen. Mocht het nodig zijn, ga er dan nog even met een vochtige doek overheen. Zijn je schoenen onverhoopt nat geworden, zet ze dan niet bij de verwarming. Dit droogt het leer uit. Plaats ze in plaats daarvan op een schoenenrekje of in je kledingkast, waar ze op kamertemperatuur kunnen drogen.